joi, 17 martie 2011

La un milimetru de succes

Tiger Woods a reușit un record absolut, a câștigat consecutiv patru turnee internaționale majore. El deține aproape toate recordurile posibile, chiar și pe cel de precocitate la avere, pentru că este primul sportiv care a ajuns miliardar. La numai 2 ani Woods lovea prima oară mingea de golf. La 5 ani a fost citat de o revistă americană de specialitate. Este cel mai tânăr sportiv care a ajuns numărul 1 mondial și cel mai tânăr jucător care a câștigat 50 de turnee din circuitul profesionist american.

Talentul lui Tiger Woods a devenit legendă. Precizia aproape supranaturală a crosei sale i-a adus porecla Extraterestrul. Puțină lume știe, însă, că la primele sale antrenamente serioase viitorul campion trimitea mingea doar în apă. Antrenorul nu părea, însă alarmat: "Ești la un milimetru de lovitura perfectă. Perseverează." După câteva întâlniri de felul acesta, tatăl lui Woods se gândea să găsească alt profesor pentru micul sportiv. Dar într-o bună zi, Tiger a început să dea toate loviturile la țintă. Tatăl nu întelegea cum a reușit un asemenea progres și l-a întrebat pe antrenor.

"I-am arătat lui Tiger cum să încline crosa. Așa cum lovea el până acum, mingea căpăta o traiectorie foarte îndepartată de gaură și cădea mereu în lac. Dar dupa ce a modificat înclinația crosei cu numai un milimetru, Tiger a reușit să ducă mingea întotdeauna la țintă."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu